Velkommen til "Den bedste skolestart"

Her har du adgang til dit gratis minikursus “Den bedste skolestart”.

Vi har afholdt de to første undervisninger, hvor vi fortalte om PAF cirklen og klassemeditationen. Hvis du ikke nåede med kan du se begge optagelser nederst på siden – Her kan du se detaljeret, hvordan du kan starte op med PAF cirklen først og fremmest.

Vi har lavet en LUKKET FACEBOOKGRUPPE, hvor vi hurtigere kan svare på spørgsmål og hjælpe, hvis der er brug for det.

Anmod om at blive medlem af gruppen, der hedder: PAF I SKOLEN – UNDERVISNING.
Du kan følge linket til gruppen her

Vi glæder os meget til hele forløbet og vi vil godt med 100 % garanti stå inde for, at du vil få en ny indgangsvinkel, så du kan skabe ro og trivsel for dine elever.

HUSK AT KRYDSE UNDERVISNINGSDATOERNE IND I DIN KALENDER.

VI UNDERVISER NÆSTE GANG DEN 18. AUGUST KL. 19.30
(du får en mail med et link til zoom inden vi starter – samme link, som de foregående gange)

Indhold vil være:
– klassemeditationen og den videnskabelige baggrund for meditationen
– vi vil dele endnu mere uddybende i forhold til temaer til PAF cirklen

02.08.2020

PAF-cirklen

En PAF-cirkel har en utrolig effekt, som skaber et rum, hvor alle kan dele følelser og oplevelser med hinanden på en god måde. Cirklen er grundelementet, hvor der deles personlige, både gode og dårlige, oplevelser i tillid og med fuld opmærksomhed fra resten af klassekammeraterne.

Der arbejdes med mange forskellige temaer i cirklen, når først grundreglerne for at samle cirklen er lært. Der skabes hurtigt et rum, hvor der er tryghed og tillid sammen med den voksne, som holder cirklen.

At få skabt et rum, hvor der er nærvær og hjerterum, har stor betydning for, at eleverne kan skabe relationer imellem hinanden og relationer udenfor klassen.

PAF-cirkel afholdes som udgangspunkt ved skoledagens start, men kan afholdes på alle tidspunkter af dagen.

Husk at give det tid!

Det kræver ofte en indkøringsperiode på ca. 14 dage, hvor cirklen afholdes flere gange om ugen. Dette for at etablere et fælles rum, hvor alle elever bliver trygge og har tillid til at være en del af cirklen.

I starten trænes samlingen af cirklen. Sæt rammerne for, hvordan du vil have, at cirklen skal samles i klasselokalet. Flyt eventuelt nogle borde, så der er plads til cirklen i midten af lokalet. Når cirklen er trænet, tager det under et minut at samle eleverne. Cirklen kan samles stående, via stole, eller ved at eleverne sidder på gulvet.

Senere kan cirklen afholdes andre steder som i skolegården og på udflugter. Samlingen og træningen gør, at alle lytter aktivt med det samme, at alle kan se hinanden og ved, at de skal være/er en del af cirklen. Når først cirklen er en del af ugeskemaet (f.eks. en til to gange om ugen), kan tidsrammen for øvelsen variere fra ti minutter til hele lektioner.

Cirklen er et oplagt sted at få snakket om mange forskellige temaer, der kan fylde hos eleverne. Det at tale højt om egne udfordringer eller få sagt højt, hvad der er den enkeltes elevs største interesse.

Fællesskabet styrkes, når vi alle kan spejle os i hinandens oplevelser og lærer at lytte og forholde os til andre med udgangspunkt i deres oplevelse.

Det er vigtigt at lære at være nysgerrige på en klassekammerat og lade dem fortælles deres historie, uden at de bliver tolket eller gjort forkerte. Lige så vigtigt er det at give råd og opbakning fra eget sted, sådan at eleverne får følelsen af, at “det her er min klasse, og her hører jeg til, for vi forstår og støtter hinanden”.

Klassemeditation

Der er meget stor helbredende effekt i, at du tager kontakt til dit hjerte og mærker følelsen af taknemmelighed hver eneste dag.

Det er bevist fra forskerne, at det har en helbredende effekt på vores hjerne og i vores celler, når vi føler og mærker taknemmelighed.

Det har ikke kun en effekt på os selv, men også på vores omgivelser.

Du kan læse en artikel her fra HeartMath Institute i Californien, der de sidste 30 år har studeret og forsket i, hvilken indvirkning hjertet har på vores helbred.

7 minutters forklaring på hjerteenergien fra Gregg Braden

Længere forklaring fra Gregg Braden med flere videnskabelige indsigter

Jeg har lavet hjertemeditationer til dig, som medarbejder i skolesystemet og til brug i klasserne.

Jeg vil meget gerne anbefale dig at bruge morgen og aften meditationerne i en periode, så du selv kan opleve, hvilken forskel meditationen gør.

HUSK, det er ikke nok at bruge meditationen 2-3 gange. Beslut dig for at lave meditationen i en periode på minimum 2 uger, så du ved, hvad hjertemeditationen kan gøre.

Afprøv gerne samtidig med at du laver meditationen i klasserne.

Når du laver klassemeditationen med eleverne, er det en rigtig god idé at gå rundt og lægge en hånd på ryggen af de elever, som ikke kan sidde helt stille, eller som du fornemmer har uro. Det hjælper eleven til at falde mere til ro – og samtidig viser du dem, at du har set dem og det er ok.

Nogle elever har måske mere lyst til at ligge på gulvet – lad dette være ok, hvis det er bedst for dem.

Klik her for at se, hvordan eleverne på Ellekildeskolen i Sakskøbing benytter hjertemeditationen med stor succes i alle klasser.

Find alle meditationerne på min Youtube kanal.

Livekald

Sæt kryds i din kalender på følgende tidspunkter, hvor der vil være live undervisning i en times tid:

Søndag02-08-2020 kl. 19.30
tirsdag04-08-2020 kl. 19.30
onsdag12-08-2020 kl. 19.30
tirsdag18-08-2020 kl. 19.30
onsdag26-08-2020 kl. 19.30
søndag06-09-2020 kl. 10.00

I din velkomst e-mail har du modtaget link til undervisningen samt kode til at komme ind.

Her kan du se dine livekald

02.08.2020

04.08.2020

Har du spørgsmål?

Copyright © 2020 PAF Academy